Camping Gardameer

Het Gardameer met de kids ontdekken

Terwijl je door de oude straten van de stad loopt, glijdt er een frisse bries door je haren heen. Je kijkt uit naar het glinsterende meer, de zon werkt als een verwarming voor de huid. Het idyllische moment wordt verstoord door een geluid vanuit je linkerhoek “Mam, pap, ik vind het saai worden, kunnen we iets anders gaan doen?” Niet bepaald wat je wilt horen, wanneer je de toerist aan het uithangen bent. Maar onlogisch is het niet. Jij geniet misschien van de lange wandelingen door de oude steden langs het Gardameer, kinderen hebben het vaak na één stadje wel gezien. Gelukkig zijn er meer dan genoeg activiteiten bij het Gardameer. Activiteiten waar jij blij van wordt, maar je kids al helemaal. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden!

Safari aan het Gardameer

In Bussolengo vind je het zoölogische natuurpark Parco Natura Viva. Het park bestaat uit 240.000 vierkante meter dierentuin, safaripark en dinosaurussenpark. De twee hoofdgedeeltes bestaan uit het Safari park en het Fauna park. Samen met de kinderen rijd je tussen de wilde dieren. Je kan de 7 kilometer route met je eigen auto, camper of bus afleggen. Heb je nou geen vervoer mee? Het is altijd mogelijk een jeep te huren van het park. Tijdens de route kan je meer dan 250 soorten dieren tegenkomen. Alsof je door de echte Afrikaanse savanne rijdt.

Fauna in Parco Natura Viva

Het tweede hoofdgedeelte is het Faunapark. Het Faunapark is ingedeeld in vijf continenten, Afrika, Amerika, Azië, Australië en Europa. Het Faunapark is grotendeels te voet af te leggen, een gedeelte van Afrika is alleen met de auto te zien. Dit gedeelte overlapt het Safari park namelijk. In de andere continenten vind je een aquarium met onder andere schildpadden, kaaimannen en slangen. Dit is maar een voorbeeld van wat er te zien is in Faunaland. Als laatste is er nog het dinosaurus park. In dit park staan modellen van uitgestorven diersoorten. Er is zelfs een uitgebreide educatie aanwezig over het uitsterven van dieren- en plantensoorten. Het park is van 9.00 tot 18.00 geopend en het geld gaat naar de projecten van het park. Parco Naturo Viva ondersteunt de instandhouding van bedreigde diersoorten. Kortom, een leuk uitje voor de dieren liefhebbende gezinnen.

Klauteren, abseilen en klimmen

Voor een actief dagje uit met de kinderen, moet je in San Zeno Di Montagne zijn. In San Zeno Di Montagne vind je namelijk Park Jungle Adventure. Lekker klauteren, klimmen en abseilen op de aangelegde routes. Heb je zoiets nog nooit gedaan? Geen zorgen! Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Per moeilijkheidsgraad is een route te vinden, van de babyroute tot aan adrenalin. De babyroute is met een minimale leeftijd van 3 jaar de makkelijkste.
Behalve Park Jungle Adventure, zijn er nog andere soortgelijke parken. Busatte Adventure en Rimbalzello Adventure zijn hier voorbeelden van.

Het grootste attractiepark van Italië genaamd Gardaland is ook een aanrader. Daar kan je hier meer over lezen.  Zoals je kan lezen is  er meer dan genoeg te beleven aan het Gardameer. Niet alleen voor jou, maar ook voor de rest van je gezin.

 

 

 De indrukwekkende flora van het Gardameer

flora-gardameer

Het Gardameer biedt vele prachtige bezienswaardigheden, zoals oude gebouwen en romantische nauwe staatjes. De Flora van het Gardameer mag echter zeker niet vergeten worden! Je vindt aan het Gardameer grote tuinen met prachtige bloemen en planten. In deze tuinen kun je uren rondhangen. Hieronder bespreken we een aantal tuinen in de buurt van het Gardameer, die je eens in je leven bezocht moet hebben!

Parco Giardino Sigurta

We beginnen gelijk goed. Het park Parco Giardino Sigurta is een van de mooiste parken van de wereld. Wanneer je het park binnenloopt, krijg je gelijk een sprookjesachtig gevoel. Twee paden strekken zich voor je uit, met tussen de paden in een lijn van gras. Als je over dit pad loopt, heb je uitzicht op een groot kasteel, terwijl je om je heen kunt genieten van de prachtige planten en bloemen. Parco Giardino Sigurta heeft een oppervlakte van 600.000 vierkante meter. Je kunt hier uren rondstruinen om te genieten van de natuur. Het is zeker aan te raden om dit park eens te bezoeken als je op vakantie bent aan het Gardameer. Parco Giardino Sigurta ligt namelijk op steenworp afstand van het Gardameer.

Il Giardino di Delizia

Het park II Giardino di Delizia ligt aan een grote villa. De villa en het park stammen nog uit de 17e eeuw. Je kunt door het park heen struinen om prachtige sculpturen te bezichtigen. Ook is dit park begeven van prachtige bloemen en planten. Er worden hier eens in de zoveel tijd zelfs exposities gegeven over de planten en bloemen. Iedereen is vrij om door het park heen te wandelen, de villa valt van binnen echter niet te bezichtigen.

Giardino Botanico Fondazione André Heller

Ook dit park bevat een prachtige villa en nog meer bloemen en planten. Het park is opgericht door een dokter genaamd André Heller. Er zijn niet alleen bloemen en planten te vinden in dit park, maar ook gigantische bomen, verschillende sculpturen en allemaal beekjes en vijvers met vissen.
Ben je een natuurliefhebber, dan moet je zeker is gaan kijken bij een van deze parken! Mocht je geen natuurliefhebber zijn, ook dan zul je versteld staan van de schoonheid van deze gebieden.Kerst aan het Gardameer

In Italië staat kerst hoog in het vaandel. Ook de verschillende plaatsjes aan het Gardameer blijven niet onopgemerkt bij het kerstfeest. Het kerstfeest aan het Gardameer uit zich in allerlei prachtige kerstmarkten, evenementen en levende kerststallen.

Kersttradities aan het Gardameer

De grootste kerstmarkten vind je in de plaatsen Arco en Garda. Deze kerstmarkten beginnen in de maand november en eindigen in december. Typisch Italiaans zijn de levende kerststallen. Hierbij wordt de stal van Josef en Maria nagebootst door het laatst geboren kind als Jezus te laten spelen en de ouders van het kind als Jozef en Maria.

La Befana

De kerstsfeer blijft in Italië langer voortvloeien dan in Nederland. Vanaf november tot en met januari blijven de plaatsjes aan het Gardameer in de kerststemming. Op 6 januari wordt zelfs nog het Befana gevierd. Befana is het christelijke feest van de drie koningen die opzoek gingen naar het koningskind. In Italië wordt dit gevierd op een soortgelijke wijze als wij in Nederland sinterklaas vieren.

Het verhaal achter La Befana

Volgens de legende heeft La Befana contact gehad met de drie koningen. De drie koningen vroegen haar de weg naar het koningskind, maar ook La Befana kende de weg niet. De koningen vroegen haar om met hen mee te gaan op reis, maar zij weigerde. Later bedacht ze zich, maar de koningen waren in geen velden of wegen te bekennen. Vanaf dat moment tot op heden is La Befana op zoek naar de drie koningen en naar het koningskind. Op 6 januari geeft La Befana snoep aan alle lieve kinderen.
Een ander verhaal leert dat La Befana een vrouw was die haar kind verloor. Zij werd op dat moment gek van verdriet en beeldde bij de geboorte Christus in dat het haar kind was. Zij was zo blij om hem te zien en gaf hem allerlei cadeautjes. Vanaf dat moment werd zij de moeder van Italië en gaf alle kinderen cadeautjes waardoor nu op 6 januari nog steeds het La Befana gevierd wordt. De Kinderen krijgen cadeaus en de volwassenen gaan verkleed als koningen.Prachtige route langs het Gardameer

tremosine

Behalve dat er vele prachtige bezienswaardigheden te bezoeken zijn aan het Gardameer, zijn er ook tal van fraaie routes langs het Gardameer. Een van die routes is de route door de Brasa Schlucht. Hierbij rijd je vanaf Limone over een kronkelende weg naar Trémosine tot je bij de Brasa Schlucht uitkomt. De Brasa Schlucht is een hele smalle kloof waar je met je auto of motor door heen kunt rijden. De kloof is echter zo smal dat het niet aangeraden wordt om hier met een caravan doorheen te rijden. Ook is het oppassen geblazen wanneer er een tegenligger aan komt rijden. Sommige gedeeltes van de kloof zijn namelijk zo smal dat je er niet met twee auto’s tegelijk doorheen kunt.

Als 007 langs het Gardameer crossen

De man die de route nog populairder maakte dan hij al is, is de elegante agent 007, beter bekend als Bond.. James Bond. In de film Quantum of Solace scheurde hij met zijn Aston Martin DB9 over kronkelige weg en racete door de smalle kloof. De smalle weg en de vele bochten in de route vanaf Limone naar Trémosine zorgden voor de ultieme special effects.

Wind in je gezicht tijdens een tocht richting de Brasa Schlucht

Een echte aanrader is om deze tocht met een motor of echte Italiaanse Vespa te maken. Mocht je niet in het bezit zijn van zo’n voertuig, dan kun je deze huren bij een van de vele Vespa of motor verhuurders aan het Gardameer. Vooral met een Vespa beleef je het speciale gevoel van deze route. Een Vespa is lekker licht en doordat je geen hoge snelheid hebt kun je optimaal genieten van het prachtige uitzicht dat deze route geeft. Ondertussen geniet je van een verkoelend briesje in je gezicht en krijg je een droge keel dan stop je even bij een van de populaire terrassen die langs deze route gevestigd zijn.De honderd klokslagen van Bergamo

Bergamo

Wanneer je op vakantie gaat heb je een paar verwachtingen. Je wilt het land leren kennen, nieuwe plaatsen ontdekken, ervaringen opdoen, authentieke gerechten eten en dwalen in nauwe steegjes in Italiaanse dorpjes. De vakantie moet een gezellige vakantie worden. Het Gardameer biedt dit allemaal. Het maakt eigenlijk niet uit of u nu van een typische strandvakantie, bergvakantie of sportvakantie houdt. Voor u of uw kinderen zijn er genoeg watersportactiviteiten. U kunt prachtige wandelingen of fietstochten maken in de bergen. Of gewoon lekker languit op het strand liggen. Er is een reden waarom mensen elk jaar terugkeren naar Campings aan het Gardameer.

Culturen

De kunst is alleen om elk jaar weer nieuwe ontdekkingen te doen en nieuwe plaatsen te bezoeken. Er zijn een aantal schitterende plaatsen in de buurt van het Gardameer waar u echt een keer geweest moet zijn. Maar een mooie historische stad is toch wel Bergamo. De stad ligt iets meer dan 70 kilometer van het Gardameer en is dus zeker goed te doen als dagtripje. In het centrum vind je invloeden van drie oude culturen: Etruskische, Keltische en Romeinse cultuur. De stad heeft haar naam te danken aan haar ligging. Bergamo betekent Berghuis.

Romantiek op straat

Bergamo is op te delen in twee lagen, het hoge en het lage deel. Het hoge deel is het oudste deel van de stad, de oorsprong komt vanuit de Middeleeuwen. Het lage deel van de stad heeft gebouwen met overheidsinstellingen, veel woonwijken en een museum dat u zeker moet bezoeken in haar gebied. Tussen deze twee delen in ligt het Piazza Vecchia, een romantisch plein met een mooie fontein die de aandacht trekt. De fontijn is omgeven door verschillende sculpturen. Het plein is een must-see voor de cultuur liehebber gezien de vele kunststijlen die er te zien zijn. Aan het plein zijn ook de dom en de kerk te vinden van Bergamo, genaamd Santa Maria Maggiore.

Honderd slagen de tijd

Een aanrader is om tot laat in de avond in Bergamo te blijven om een oude traditie mee te maken. De Torre Civica geeft een geweldig uitzicht over de stad en haar omgeving, met veel geluk zelfs de Alpen. Op de toren zit een grote klok die elke avond precies om tien uur honderd keer slaat. Vroeger stond dit symbool voor het sluiten van de stadspoorten. Mocht je de stad nog willen verlaten dan wist je dat je honderd klokslagen de tijd had om door de poort te gaan.