Camping Gardameer
Gardaland

Gardaland

Gardaland is het grootste attractiepark van Italië. Dit populaire attractiepark ligt in het plaatsje Castelnuovo del Garda aan het Gardameer. In het park bevinden zich meer dan vijftig attracties zoals spectaculaire achtbanen, waterattracties, special-effects biscoop, monorails en verschillende shows. Ook is er een groot aquarium, het Gardaland Sea life. Voor de kleinere kinderen zijn er diverse speciale attracties zoals draaimolens, achtbanen en attracties rond park-mascotte Prezzemolo.

Activiteiten Gardaland

Het Gardaland heeft een scala aan attracties en is erg populair. Per jaar word het park bezocht door meer dan 2,5 miljoen mensen. Daardoor behoort het tot de twintig best bezochte parken van Europa. Alle attracties en activiteiten in het Gardaland zijn er populair onder haar bezoekers, echter er zijn een aantal die er bovenuit springen. Dit zijn de Magic Mountain, Palablu, Blue Tornado, Sequoia en de Fuga da Atlantide. Al deze attracties zijn stuk voor stuk achtbaan attracties, behalve de Fuga da Atlantide. Dit is een waterattractie waarbij je met een boot de rivier over racet. Allemaal attracties om eens met eigen ogen te bekijken. Het is in de buurt van het Gardameer, dus een tripje naar dit attractiepark neemt vrijwel geen tijd in beslag.

Omgeving Gardaland

Gardaland ligt in het plaatsje Castelnuovo del Garda, wat weer aan het Gardameer ligt. Het Gardameer opzichzelf is al prachtig om te zien, maar dit plaatsje zelf is ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Vittoriale degli Italiani

Vittoriale degli Italiani

Het Vittoriale degli Italiani is een gebouw op een heuvel die uitkijkt over het Gardameer. Hier leefde de Italiaanse schrijver en dichter Gabriele d’Annunzio tot aan zijn dood in 1938. Rond het gebouw liggen mooie tuinen. Daarnaast zijn er verschillende bouwwerken, zoals een mausoleum en een amfitheater. In de tuinen zijn verder de boek van het slagschip de Puglia en een torpedoboot te zien.

Riva del Garda

Riva del Garda

Riva del Garda is een plaats in de Italiaanse provincie Trente, in het uiterste noorden van het Gardameer. Met 15.000 inwoners is Riva del Garda de op een na grootste stad bij het meer. Deze stad wordt omringt door bergen. In het oosten door de Monte Baldo en in het westen door de Monte Rochetta. Door de oude stadspoorten loop je langs verschillende winkeltjes en terassen naar de Piazza Tre Novembre bij de haven. Hier kunt u genieten van alle bedrijvigheid op het meer en in de haven. De mooiste bouwwerken van Riva del Garda zijn de Torre Apponale uit 1220 het 15e eeuwse gemeentehuis, en het 12e eeuwse fort Rocca dat aan de haven ligt en waarin het gemeentelijke museum is gevestigd.

Salò

Salò

Salò is een luxe badplaats aan het Gardameer. Langs de oever van het meer ligt een mooie boulevard, de Lungolago Zanardelli. Het oude centrum van deze stad komt u binnen door twee poorten die gebouwd zijn in 1463. In het centrum zijn talloze winkeltjes te vinden. Vanuit Salò werd vaak de regio bestuurd en in 1943 stichtte Benito Mussolini de vazalstaat Republiek, waarvan Salò de hoofdstad was. Bezienswaardigheden in de stad zijn de Dom Santa Maria Annunziata, Het Palazzo della Magnifica Patria en het archeologische museum dat zeker een bezoek waard is. Ten noorden van Salò is Natuurpark Alto Garda Bresciano.

Sirmione

Sirmione

Sirmione is een prachtige plaats in Brescia. Het historische centrum van deze plaats bevindt zich op een schiereiland in het Gardameer. Dit centrum is gebouwd rond het 15de-eeuwse kasteel Rocca Scaligero. Dit kasteel is een geweldig voorbeeld van typisch Italiaanse bouwkunst. Op het verste punt van het schiereiland staan nog een aantal Romeinse ruïnes van onder meer een villa. In Sirmione vindt u talloze smalle straatjes en kleine pleinen waar u in restaurants en barretjes kunt proeven van plaatselijke specialiteiten zoals heerlijk Italiaans ijs. In de haven van Sirmione liggen veel kleine gekleurde bootjes waarmee toeristen een tocht over het Gardameer kunnen maken. Vanaf een uitkijkpunt bovenaan de stad kunt u uitkijken over het Gardameer.

Funivia Malcesine Monte Baldo

Funivia Malcesine

Funivia Malcesine is een mooi dorpje aan de voet van de Monte Baldo. In dit kleine dorp vindt u onder meer de prachtige burcht Malcesine. De Monte Baldo is een bergketen die vanaf het Gardameer doorloopt tot aan de rivier de Adige. Deze bergketen heeft drie toppen, de Pozzette, de Telegrafo en de Altissomo. De Pozzette is met 2218 meter de hoogste van de drie. Vanaf Malcesine is een kabelbaan aangelegd naar de top van de Monte Baldo. Deze kabelbaan is verdeeld in twee delen. Het eerste deel is 1512 meter lang en brengt u 463 meter hoger. Het tweede gedeelte is 2813 meter lang en brengt u 1187 meter hoger. Het totale hoogteverschil is 1650 meter. Bijzonder is dat de cabine van het tweede gedeelte van de kabelbaan 360 graden draait. Hierdoor krijgen de passagiers dus de geweldige uitzichten rondom te zien.